«- Vorige pagina


Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

mensen buffer termijn betalingsachterstanden financiële naar weten nemen meer kijken bouwen

Betalingsproblemen

Betalingsachterstanden zorgen voor veel financiële ellende. Wat spaargeld kan deze problemen voorkomen. Betalingsachterstanden komen vaker voor dan we van elkaar weten. De ruimte die banken bieden om rood te staan, creditcards, dalend inkomen door werkloosheid, scheidingen en stijgende kosten zijn veelal veroorzakers van deze financiële problemen.

Het lijkt door deze betalingsproblemen alsof mensen minder serieus met hun geldzaken omgaan, maar op dit moment wordt serieuzer naar geldzaken gekeken dan ooit. Meer mensen proberen te bezuinigen en een buffer op te bouwen in deze onzekere tijd.

Geen spaargeld

Het ontbreken van een financiële buffer is misschien wel de belangrijkste oorzaak bij het ontstaan van betalingsachterstanden. Veel mensen denken liever niet vooruit. Vooral in tijden van succes, een goed salaris en een fijne relatie wordt nauwelijks rekening gehouden met toekomstige onbedoelde, maar ook geplande veranderingen.

Korte termijn denken

De gemiddelde bedragen bij betalingsachterstanden nemen toe, voornamelijk in de groep mensen die kijken naar de korte termijn in plaats van acties nemen op basis van de lange termijn. Mensen zijn zich niet bewust van de kans op problemen bij het kwijtraken van een baan en/of andere tegenslagen.

Financiële kennisgeving

Jonge scholieren moeten al vroeg kennis maken met de financiën, weten dat ze een buffer op moeten bouwen en wat sparen voor voordelen kan hebben. Voor meer informatie met betrekking tot sparen kunt u kijken op “www.spaarsnel.nl”